Na 'diepe gesprekken' zet AZ zorgen even opzij met winst bij Twente

Bekijk de samenvatting van FC Twente - AZ

Na het ontslag van succestrainer Arne Slot, de nederlaag tegen FC Groningen en de uitschakeling in de Europa League heeft AZ eindelijk weer positief van zich doen spreken. Op bezoek bij FC Twente werd met 3-1 gewonnen.

Het is de eerste overwinning van AZ onder interim-trainer Pascal Jansen, die het seizoen afmaakt in Alkmaar. Teun Koopmeiners (twee) en Yukinari Sugawara namen de goals van AZ voor hun rekening.

Spiegel voorhouden

Aanvoerder Teun Koopmeiners zei na afloop dat de spelers van AZ voor deze wedstrijd de koppen bij elkaar hadden gestoken. "Dat waren diepe gesprekken. We hebben elkaar een spiegel voorgehouden, de positiviteit straalde ervan af vandaag."

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Teun Koopmeiners, Pascal Jansen en Ron Jans.

Twente opende met gevarieerd spel beter dan AZ, dat zich vaker van de lange haal bediende. Queensy Menig was twee keer dicht bij de 1-0 voor Twente: hij trof de paal en de lat.

Teun Koopmeiners scoorde, nadat Myron Boadu was gevloerd, van elf meter. Yukinara Sugawara counterde vlak voor rust ook nog naar de 0-2.

Twente richt zich op

De eerste fase na rust was voor AZ, maar Calvin Stengs en Zakaria Aboukhlal schoten over. Twente richtte zich op en Danilo zorgde vanaf de stip (Stengs liep Halil Dervisoglu van de sokken) voor de aansluiting.

Het niveau van het eerste halfuur werd echter niet gehaald en Koopmeiners joeg vlak voor tijd nog een vrije trap in de kruising.