Gyrano Kerk tijdens een training van FC Utrecht Pro Shots

Dat Gyrano Kerk dit seizoen nog bij FC Utrecht speelt, is eigenlijk een wonder. Voor de uitblinker van vorig seizoen was afgelopen zomer veel interesse van buitenlandse clubs, maar tot een transfer leidde dat niet.

"Dat is natuurlijk in mijn hoofd gaan zitten, ik zou jokken als ik zou zeggen dat het niet zo is", vertelt de 25-jarige Kerk in aanloop naar het eredivisieduel met PSV. "Maar dat mag niet de reden zijn dat het zo gaat op dit moment. Ik moet wel de knop omzetten."

Gyrano Kerk, 'het belangrijkste wapen van Utrecht', draait nog niet zo lekker Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Met 'dat het zo gaat op dit moment' doelt Kerk op zijn vorm van dit seizoen. Die is namelijk niet zoals vorig jaar, maar dat geldt eigenlijk voor het hele team van FC Utrecht. "Als het team beter draait, ga je zelf ook beter spelen. Of andersom: als ik goed draai, gaat het met het team ook beter."

Utrecht-boegbeeld Mark van der Maarel heeft daar wel een verklaring voor. "Gyrano is ons belangrijkste wapen en tegenstanders weten dit jaar steeds beter hoe ze hem moeten uitschakelen. Maar, daar ligt een mooie uitdaging voor hem om dat op te lossen."

STER reclame