Marco Tardelli (derde van links) en Antonio Cabrini (rechts) van het Italiaanse elftal uit 1982 dragen de kist met het lichaam van teamgenoot Paolo Rossi AFP

Tijdens de begrafenis van oud-voetballer Paolo Rossi in Vicenza in Noordoost-Italië is er ingebroken in zijn huis. Dat meldt persbureau ANSA. Rossi's vrouw ontdekte de inbraak toen ze terugkwam bij het huis.

Bij de diefstal in Bucine op het Toscaanse platteland zou onder meer een horloge van Rossi zijn ontvreemd. De politie onderzoekt de zaak.

Paolo Rossi overleed afgelopen week op 64-jarige leeftijd in Siena. Hij was al een tijd ongeneeslijk ziek. 'Pablito' was de spits die Italië in 1982 de wereldtitel bezorgde. Hij werd topscorer van het WK en werd benoemd tot beste speler. Later dat jaar kreeg hij de Ballon d'Or, de prijs voor de Beste Europese voetballer.

Bij de uitvaartplechtigheid waren ook ploeggenoten van het Italiaanse elftal in 1982, onder wie Marco Tardelli, Giancarlo Antognoni, Antonio Cabrini en Fulvio Collovati. De Italiaanse publieke omroep Rai zond de plechtigheid live uit.

Vrijdag was er in het stadion van Vicenza, waar Paolo Rossi tussen 1976 en 1979 speelde, een afscheidsplechtigheid voor fans. Duizenden mensen stonden in de rij om hem de laatste de eer te bewijzen.

STER reclame