Dani Carvajal en Sergio Ramos vieren de 2-0

Real Madrid maakt einde aan ongeslagen reeks stadgenoot Atlético

In de eerste tien competitiewedstrijden ging het Atlético Madrid voor de wind. Geen seconde stond de nog ongeslagen koploper in La Liga op achterstand en er werden slechts twee treffers geïncasseerd. Daar maakte stadgenoot Real zaterdag een einde aan: 2-0.

Atlético had het deels aan zichzelf te wijten in de eerste helft. Er zat weinig inspiratie in het spel van de ploeg. Real dacht nog wel aan aanvallen, bivakkeerde ook veelal op de helft van Atlético, maar heel overtuigend zag het er in eerste instantie ook niet uit.

Een schot van Karim Benzema, in de tiende minuut, gold echter al als een waarschuwing. Atlético-doelman Jan Oblak kon de bal met hulp van de paal ternauwernood buiten het doel houden. Kort daarop was het wel raak; uit een hoekschop kopte Casemiro raak.

Luis Suarez was onzichtbaar tegen Real Madrid

De daaropvolgende dertig minuten brachten weinig verandering in het spelbeeld. Atlético, met de onzichtbare Luis Suárez in de basis, speelde maar weinig klaar. In de rust greep coach Diego Simeone in en bracht Ángel Correa, Renan Lodi en Thomas Lemar in de ploeg.

Laatstgenoemde viel gelijk op. Binnen dertien seconden kreeg hij een gele kaart en binnen tien minuten kreeg hij een droomkans: voor open doel kon hij, uit een lastige hoek weliswaar, inschieten, maar hij schoot de bal in het zijnet. Zijn "oh no!" was duidelijk te horen in het verder lege Alfredo Di Stéfano stadion.

In de 63ste minuut was het aan de andere kant weer raak. Dani Carvajal probeerde het van afstand: zijn schot raakte de paal, maar via de rug van Oblak belandde de bal toch in het Atlético-doel: 2-0.

Stand aan kop La Liga

Suárez maakte het laatste kwartier niet meer mee. De Uruguayaan werd naar de kant gehaald door Simeone, die liefst vijf keer wisselde in vijf kwartier tijd. Eén van die wisselspelers, Saúl, had de aansluitingstreffer op zijn hoofd in de tachtigste minuut, maar Thibaut Courtois hield zijn doel schoon tegen zijn oude club.

Het verschil tussen de Madrileense ploegen is door de zege van Real nog slechts drie punten, al heeft Atlético een duel minder gespeeld.

Cruciale week Barça

Barcelona speelt de komende zes dagen drie thuisduels. Zondag komt Levante op bezoek bij de nummer negen uit La Liga. Drie dagen later ontvangt de ploeg van coach Ronald Koeman de nummer twee van de competitie, Real Sociedad, en weer drie dagen later is Valencia de tegenstander.

Een cruciale week dus voor de Catalanen, die slechts drie punten meer hebben dan de hekkensluiter, maar ook slechts drie verliespunten meer hebben dan nummer drie Real Madrid.