Tim Receveur en Xian Emmers vieren de 2-0 tegen Telstar

Almere City blijft in het spoor van koploper Cambuur, averij De Graafschap

Almere City heeft de druk op koploper SC Cambuur vrijdagavond opgevoerd. De nummer twee van de eerste divisie won met 3-2 van Telstar. Nummer drie De Graafschap speelde in eigen huis met tien man gelijk tegen Jong Ajax: 2-2.

Almere City schoot uit de startblokken in Velsen-Zuid. Binnen tien minuten scoorde de ploeg drie keer. Telstar, dat aantrad in een speciaal regenboogshirt om aandacht te vragen voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap, liet na een kwartier van zich horen via een doelpunt van Glynor Plet.

Na rust bracht Illias Bronckhorst de thuisploeg terug in de wedstrijd. In de allerlaatste seconden schoot Telstar-doelman Jasper Schendelaar (meegekomen met een hoekschop) nog op de paal.

Ilias Bronkhorst in het speciale regenboogshirt van Telstar

De Graafschap speelde op de Vijverberg een uur lang met tien man nadat Danny Verbeek met een harde tackle van achteren er met rood vanaf moest.

De Graafschap stond op dat moment al met 2-1 voor dankzij een eigen goal van Terrence Douglas en een treffer van Ralf Seuntjens. Namens de Amsterdammers vond Ar'jany Martha in de eerste helft het net. Sontje Hanssen werkte in de 57ste minuut de gelijkmaker binnen. Cambuur kan zaterdag bij winst op Jong AZ een gat slaan van acht punten met de Superboeren.

Danny Verbeek krijgt rood van arbiter Laurens Gerrets

FC Volendam haalde hard uit tegen hekkensluiter FC Den Bosch. De subtopper won met 6-0. De ploeg van trainer Wim Jonk heeft 30 punten na zestien duels. Daarin scoorde Volendam, dat nu op de vierde plek staat, al 43 keer. Alleen koploper SC Cambuur is nog productiever met 50 goals. Volendam bezet nu de vierde plaats.

Nummer vijf NAC kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Go Ahead Eagles.