Agenten bij het ROC Rivor in Tiel Omroep Gelderland

Acht vestigingen van het ROC Rivor in Tiel en Geldermalsen zijn vanmiddag gesloten, nadat er een bedreiging was binnengekomen. Waaruit die bedreiging bestond, is niet bekendgemaakt. De school zegt de kwestie serieus te nemen.

Bestuursvoorzitter Vloet van het ROC laat aan Omroep Gelderland weten dat volgens de politie de situatie op de scholen weer veilig is. Alle acht locaties gaan morgenochtend weer open. Het onderzoek van de politie loopt nog steeds. "We zitten dicht op de bron", aldus Vloet.

Een woordvoerder van de school liet eerder aan de regionale omroep weten dat er via een intern communicatieplatform een bedreigende tekst was binnengekomen. "Het ging om een dreiging. We kunnen hier nu nog niet verder op ingaan. De sluiting is een voorzorgsmaatregel, we nemen het heel serieus en de politie heeft de zaak in onderzoek", zei de woordvoerder.

Enkele honderden leerlingen en medewerkers van de school moesten de gebouwen verlaten. Normaal gesproken zijn er op de acht locaties in totaal zo'n 2500 leerlingen aanwezig. Vanwege het coronavirus waren er nu zo'n 400 leerlingen en medewerkers op school.

STER reclame