Arsenal wint mét publiek, Bale helpt Spurs, Bosz overwintert met Leverkusen

2.000 Arsenal-supporters voor het eerst sinds maart weer in stadion

Topclubs Arsenal, Bayer Leverkusen, Tottenham Hotspur, AC Milan en Lille spelen ook in 2021 Europa League-voetbal.

Met 2.000 supporters op de tribune wist Arsenal op halve kracht met 4-1 van Rapid Wien te winnen. Bij rust was het al 3-0 na doelpunten van Alexandre Lacazette, Pablo Mari en Edward Nketiah.

De Arsenal-fans hielden zich niet aan het zangverbod. Zo ging het minutenlang over de teruggekeerde mascotte Gunnersaurus ('There's only one Gunnersaurus').

In de tweede helft maakte Rapid Wien de 3-1, maar de 20-jarige invaller Emile Smith Rowe bepaalde de eindstand op 4-1. Arsenal is daarmee zeker van de eerste plaats in de groep met Molde, Wien en Dundalk.

Bale en Son

Aartsrivaal Tottenham is na een 3-3 gelijkspel bij LASK Linz, vanwege het onderlinge resultaat over twee wedstrijden, niet meer te achterhalen door de Oostenrijkers in groep J. AC Milan en Lille knokten zich in groep H naar knappe comebackzeges, tegen respectievelijk Celtic (4-2) en Sparta Praag (2-1).

Gareth Bale en Son Heung-min vieren de 1-2 van Son

Tottenham leek met een verdiende achterstand, LASK creëerde goede kansen, te gaan rusten. Maar in de blessuretijd van de eerste helft poetste Gareth Bale vanaf de penaltystip de openingstreffer van Peter Michorl weg: 1-1.

LASK toont veerkracht

Na rust kwamen de Spurs, waar Steven Bergwijn inviel, tweemaal op voorsprong via Son Heung-min en invaller Dele Alli, die de tweede Engelse strafschop van de avond benutte. Maar tot tweemaal toe kwam LASK ook weer op gelijke hoogte, via Johannes Eggestein en Mamoudou Karamoko (3-3).

Bekijk hieronder de standen in groep J, groep B en groep C:

Ook Tottenhams groepsgenoot Antwerp is al zeker van overwintering in de Europa League. De Belgen waren met 3-1 te sterk voor het Bulgaarse Loedogorets.

Bosz is door

Ook Bayer Leverkusen van de Nederlandse trainer weet dat het na de winterstop Europees speelt. Op bezoek bij Nice won de Duitse club met 2-3.

Nice kwam twee keer terug in de wedstrijd (1-1, 2-2), maar na de 2-3 van de Oostenrijker Julian Baumgartlinger had de Franse formatie geen antwoord meer. Met Slavia Praag (12 punten) strijdt Leverkusen (ook 12 punten) volgende week om de eerste plaats in de groep.

Comebacks Milan en Lille

Milan keek zonder de nog altijd geblesseerde Zlatan Ibrahimovic in eigen huis na een kwartier spelen tegen een 0-2 achterstand aan. Tom Rogic en Odsonne Edouard scoorden voor Celtic. Halverwege stond het echter 2-2, dankzij treffers van Hakan Calhanoglu en Samu Castillejo.

Na rust bezorgden Jens Petter Hauge en invaller Brahim Díaz AC Milan de drie punten, die dankzij het resultaat bij Lille-Sparta Praag genoeg waren voor een ticket voor de knock-outfase van de Europa League.

Ook Lille, met Sven Botman in de basis, knokte zich namelijk uit geslagen positie naar een overwinning. Sparta Praag kwam twintig minuten voor tijd op 0-1 via Ladislav Krejci, maar een dubbelklapper van Burak Yilmaz betekende een 2-1 eindstand in Noord-Frankrijk.