Neymar viert een van zijn twee treffers tegen Manchester United

Paris Saint-Germain zorgt voor spanning door zege bij United

Paris Saint-Germain heeft de hoop op overwintering in de Champions League levend gehouden. De verliezend finalist van vorig seizoen moest winnen bij Manchester United en dat lukte: 1-3. Met nog één wedstrijd te gaan staan er nu drie clubs op 9 punten in groep H.

De Parijzenaars kwamen al snel op voorsprong dankzij Neymar, die de bal gelukkig voor zijn voeten had gekregen na een afgeketst schot van Kylian Mbappé. United mocht daarna van geluk spreken dat Fred slechts geel kreeg voor een kopstoot richting Leandro Paredes.

Na ruim een half uur kwam de thuisploeg op 1-1 dankzij Marcus Rashford, die zijn zesde goal van deze Champions League-campagne maakte.

Alsnog rood Fred

In de tweede helft liep het alsnog mis voor de Engelsen. Een minuut nadat Marquinhos PSG opnieuw op voorsprong had geschoten, mocht Fred alsnog inrukken na zijn tweede gele kaart. In de blessuretijd besliste Neymar met zijn tweede goal de wedstrijd.

Donny van de Beek mocht tien minuten voor tijd invallen bij United, maar kon de nederlaag dus niet voorkomen. Aan de kant van PSG deed Mitchel Bakker de laatste 25 minuten mee.

Stand Champions League groep H

Spektakel in Turkije

Eerder op de avond maakten de twee andere clubs in de poule, Basaksehir en RB Leipzig, er een spektakelstuk van. De Duitsers zegevierden met 3-4 door een goal in blessuretijd van oud-Groningenspits Alexander Sørloth.

Leipzig dacht door goals van Yussuf Poulsen en Nordi Mukiele met een (verdiende) 2-0 voorsprong te gaan rusten, maar met een mooi schot in blessuretijd van de eerste helft gaf Irfan Kahveci de Turken weer hoop.

De bezoekers bleven in de tweede helft sterker en met een schot in de korte hoek zorgde Dani Olmo voor de 1-3. Even later krulde Kahveci plots de 2-3 binnen. Er volgde hectiek voor beide doelen, met opnieuw succes voor Kahveci: hij scoorde uit een vrije trap via de onderkant van de lat.

Toch was de hattrick van Kahveci niet voldoende voor een punt. Sørloth kopte in de 90ste minuut op de lat, maar had twee minuten later met een afstandsschot wel succes.

De spelers van RB Leipzig vieren de 4-3 zege, hattrick-held Irfan Kahveci baalt namens Basaksehir

De laatste groepswedstrijden moeten volgende week de doorslag geven welke twee clubs overwinteren in de Champions League en wie er doorgaat naar de Europa League. Paris Saint-Germain sluit thuis af tegen Basaksehir, Leipzig ontvangt Manchester United.