Politie bij de supermarkt in Den Haag
NOS NieuwsAangepast

Man (43) vast voor neersteken drie medewerkers in supermarkt Den Haag

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de steekpartij en het brandje in een Albert Heijn-filiaal in het centrum van Den Haag. Het gaat om een 43-jarige man uit Den Haag, die werd aangehouden in de buurt van het station in Pijnacker. De politie onderzoekt wat zijn rol was bij het incident aan de Grote Marktstraat.

Bij de steekpartij, rond 12.00 uur, raakten drie supermarktmedewerkers gewond. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Drie agenten kregen door de rook bij het brandje ademhalingsproblemen en zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De aanleiding van het incident is niet bekend, maar volgens de politie wijst niets in de richting van terrorisme. De brand werd snel geblust.

De dader vluchtte de winkel uit. Kort na de steekpartij viel een arrestatieteam met politiehonden een woning binnen omdat de 43-jarige verdachte daar mogelijk zou zijn, maar daar werd hij niet aangetroffen.

Alcohol aangestoken

De eigenaar van de kledingzaak naast de supermarkt vertelt aan Omroep West dat mensen de supermarkt uit kwamen rennen. "Ik hoorde dat iemand alcohol op de grond zou hebben gegooid en aangestoken."

Verder zeggen omstanders dat een man boos werd in de supermarkt, meldt de regionale omroep. Hij pakte een fles alcohol uit het schap, gooide die op de grond en stak de vloeistof aan.

Supermarkt gesloten

In een café-restaurant tegenover de supermarkt worden betrokkenen opgevangen. "Er was paniek alom", zegt de eigenaar van de zaak. "Mensen renden naar buiten en er was één grote chaos." Ze heeft camerabeelden die ze gaat delen met de politie. "Het is moeilijk te verkroppen dat er in deze tijd nog mensen zijn die zo iets naars doen."

"De winkel is nu gesloten", zegt het Albert Heijn-filiaal in een reactie. "Wij zorgen voor de opvang van onze collega's, die natuurlijk erg geschrokken zijn."

De gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht:

Gewonden bij steekpartij en brand in supermarkt Den Haag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl