Jamie Vardy loopt vol ongeloof over het veld

Leicester laat koppositie liggen; West Ham klimt naar vijfde plek

Leicester City heeft in Engeland de kans laten liggen om naast koplopers Tottenham Hotspur en Liverpool te komen. Thuis liet de nummer vier zich verrassen door laagvlieger Fulham: 1-2.

Leicester vond zelden gaten in de meest gepasseerde verdediging van de Premier League. Na een mislukte vrije trap trof de Belg Youri Tielemans de paal en Wesley Fofana de lat.

De kampioen van 2016 scoorde via Harvey Barnes, maar dat was luttele minuten voor tijd. Fulham, dat de Nederlanders Terence Kongolo en Kenny Tete miste door blessures, had zijn slag al geslagen in het kwartier voor rust.

André-Frank Zambo Anguissa vond na een dribbel Ademola Lookman en die schoot raak. Ivan Calveiro benutte daarna een penalty, die op advies van de VAR werd gegeven.

Ollie Watkins scoort in de blessuretijd, maar staat millimeters buitenspel.

West Ham United is opgeklommen naar de vijfde plek in de Premier League. De Londense ploeg won met 2-1 van Aston Villa en dankte de drie punten aan treffers van Angelo Ogbonna, Jarrod Bowen maar ook aan de lat en de VAR.

West Ham kwam binnen twee minuten op 1-0, waarna Jack Grealish namens Villa gelijkmaakte. In de tweede helft kwam West Ham opnieuw goed uit de startblokken door binnen een minuut te scoren.

Uiteindelijk werd Villa-speler Ollie Watkins de schlemiel. Een kwartier voor tijd kegelde hij een penalty op de lat, in de blessuretijd dacht de aanvaller opnieuw een punt te redden voor zijn ploeg. Maar zijn treffer werd vanwege millimeters buitenspel afgekeurd.