NOS Nieuws

Wekdienst 29/11: Finale Junior Eurovisiesongfestival en kort geding Jos B. tegen RTL

Goedemorgen! Vanmiddag wordt de finale van het Junior Eurovisie Songfestival uitgezonden en vindt het kort geding van Jos B. tegen RTL plaats.

Vandaag vooral wolkenvelden en vanmiddag ook geregeld zon. Zwakke tot matige oostenwind en maximaal 3 tot 5 graden. Vannacht op veel plaatsen lichte vorst, morgen eerst wat zon en later in het westen een beetje regen. Na morgen droog, af en toe zon en vrij normale temperaturen voor begin december.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Via een kort geding probeert Jos B., die veroordeeld is in de zaak-Nicky Verstappen, te voorkomen dat RTL vandaag en morgen een documentaire over de zaak uitzendt.
  • In Haarlem is de Nationale Hannie Schaft Herdenking. Zij was een icoon van het Nederlands verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat ze werd geboren.
  • Vanmiddag is de finale van het Junior Eurovisiesongfestival. Nederland wordt vertegenwoordigd door de meidengroep Unity. De finale wordt van tevoren opgenomen en wordt om 15.00 uur uitgezonden op NPO Zapp.

Wat heb je gemist?

Op Urk zijn opnieuw rellen uitgebroken. Groepen jongeren gooiden met zwaar vuurwerk, stichtten brand en pleegden vernielingen. De ME werd ingezet. De agenten werden bekogeld met stenen en flessen. De politie heeft tien mensen aangehouden.

In het vissersdorp mag dit weekend preventief worden gefouilleerd na eerdere onrusten vorig weekend. Toen braken er ook rellen uit toen jongeren zwaar vuurwerk afstaken en dat naar de politie en brandweer gooiden.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Twee mensen geëlektrocuteerd op Duits treinstation: Dit gebeurde toen twee jongeren op een geparkeerde treinwagon waren gesprongen. De bovenleiding stond onder 15.000 volt. Volgens de politie kan de stroom al overslaan zonder dat de bovenleiding wordt geraakt. Een derde persoon liep brandwonden op.
  • 70 jongeren bekeurd in Maasdijk: Volgens de politie hielden de jongeren "op geen enkele manier" 1,5 meter afstand van elkaar. De politie werd gebeld vanwege geluidsoverlast. De jongeren hadden zich verzameld in een bedrijfspand in het Zuid-Hollandse dorp.
  • Weer honderden mensen de straat op voor protest tegen Netanyahu: De demonstranten vinden dat Netanyahu moet aftreden, omdat hij wordt verdacht van corruptie. Ook zou hij de coronacrisis niet goed hebben aangepakt. De afgelopen maanden zijn er regelmatig protesten tegen de 71-jarige premier, ondanks een wet die het recht op zulke massale demonstraties beperkt. De wet is onderdeel van strengere coronamaatregelen in Israël.

En dan nog even dit:

Een metalen monoliet die eerder deze maand werd ontdekt in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, lijkt verdwenen. De lokale autoriteiten zeggen uit betrouwbare bronnen te weten dat het object is verwijderd "door een onbekende derde".

De metalen zuil van ongeveer 3,5 meter werd ontdekt door de bemanning van een helikopter die boven het gebied vloog. Niemand weet waar het object vandaan komt, van wie het is, of waar het voor diende. De bemanning van de helikopter speculeerde dat het misschien is achtergelaten door een kunstenaar of buitenaardse wezens.

De lokale autoriteiten zien het gevaarte als privé-eigendom en hebben het om die reden naar eigen zeggen niet verplaatst. "Bijna zo snel als hij verscheen, is hij nu verdwenen", reageerde het lokale Departement van Publieke Veiligheid volgens The New York Times op het mysterie. "Ik kan alleen maar speculeren dat aliens hem hebben teruggenomen."

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl