Gianni Dos Santos viert de 3-1 tegen Jong Ajax

Dordrecht verrast Jong Ajax, Roda wint van Excelsior

FC Dordrecht heeft in de eerste divisie een verrassende overwinning op Jong Ajax geboekt. Aan de Krommedijk werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Hekkensluiter Dordrecht sprokkelde in de eerste dertien wedstrijden slechts vijf punten bij elkaar, terwijl de bezoekers met twintig punten stevig in de subtop staan.

Dat verschil op de ranglijst kwam niet tot uiting op het veld. Jari Schuurman zette Dordrecht al snel op voorsprong en vlak voor rust werd het 2-0 door Kevin Jansen.

In de blessuretijd van de eerste helft deed Jong Ajax iets terug, toen Brian Brobbey uit een corner scoorde.

In de tweede helft zocht Jong Ajax naar de gelijkmaker, maar Dordrecht hield stand. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 3-1 door Gianni Dos Santos na een fout van doelman Domink Kotarski.

Dordrecht heeft door de tweede overwinning van het seizoen nu evenveel punten als Jong AZ, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Serrarens leidt Roda naar zege

Roda JC won thuis met 3-1 van Excelsior. Fabian Serrarens vervulde met een doelpunt en twee assists een glansrol voor de thuisploeg.

Elias Már Ómarsson zette de Rotterdammers nog wel op voorsprong met alweer zijn zestiende treffer van het seizoen.

Serrarens maakte in de 24ste minuut gelijk en in de tweede helft scoorden Niek Vossebelt en Thijmen Goppel op aangeven van de aanvaller.