Thibaut Courtois baalt na de 0-2 van Joselu
NOS VoetbalAangepast

Real lijdt al derde nederlaag dit seizoen, Atlético naast Sociedad aan kop

Real Madrid is in de Primera División al tegen zijn derde nederlaag van het seizoen aangelopen. De Koninklijke verloor nog wel op eigen veld. Het elftal van trainer Zinedine Zidane moest buigen voor Deportivo Alavés: 1-2.

Alavés kwam al vroeg op 0-1: Víctor Laguardia kopte de bal tegen de arm van Nacho en Lucas Pérez benutte de penalty. Na nog een dot van een kans voor Pérez (knappe redding Thibaut Courtois) voerde Real de druk op, maar Mariano Díaz, Eden Hazard en Toni Kroos schoten of kopten recht op doelman Fernando Pacheco af.

Real speelde uitermate slordig en direct na rust leidde een blunder van Courtois (hij schoof de bal zomaar in de voeten van Joselu) tot de 0-2. Daarna ontsnapte Real bij drie counters, waarna Casemiro in de 86ste minuut de thuisploeg weer enige hoop schonk en Isco nog dicht bij de gelijkmaker was. Zijn schot strandde echter op de lat.

Atlético naast Sociedad

Nummer twee Atlético Madrid won eerder op de dag bij nummer tien Valencia: 0-1. Het was Atlético's zesde zege op rij en de zevende van het seizoen. Door de zege nestelt het zich met 23 punten naast koploper Real Sociedad.

Valencia had dit seizoen pas drie keer gewonnen, maar daar zaten wel zeges bij op Real Sociedad en Real Madrid. Een stunt tegen Atlético zat er echter nooit in, al bleef het lang 0-0 en dus spannend.

Carlos Soler van Valencia (l) en Thomas Lemar van Atlético (r) in duel

Atlético domineerde in Mestalla, nam het doel van Valencia veertien keer onder vuur, maar wist de uitstekend keepende Jaume Domenech niet te kloppen. Tot Valencia- verdediger Toni Lato tien minuten voor tijd te hulp schoot: hij werkte een voorzet van Yannick Carrasco ongelukkig in eigen doel. De zege was gelukkig, maar dik verdiend.

Sociedad en Barça

Real Sociedad komt zondag weer in actie, de ploeg speelt thuis tegen nummer drie Villarreal. Barcelona, dertiende met elf punten uit acht duels, speelt zondag thuis tegen nummer veertien Osasuna.

Stand La Liga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl