Ten gevolge van hevige regenval op het Italiaanse eiland Sardinië zijn zeker drie mensen omgekomen. Het gaat om een hoogbejaard echtpaar en een boer die in zijn auto door een modderstroom werd verrast, meldt de publieke omroep RAI. Zeker twee mensen worden nog vermist.

De slachtoffers vielen allemaal in de plaats Bitti, in bergachtig gebied in het noorden van Sardinië. Uit voorzorg waren bewoners van het lager gelegen deel van de plaats geëvacueerd. Door kolkende watermassa's die zich door het dorp een weg baanden, stortte in Bitti ook een brug in.

De autoriteiten hebben de bevolking opgeroepen binnen te blijven. De elektriciteit en het telefoonverkeer zijn uitgevallen.

Ook het zuidelijker gelegen Sicilië en de regio's Basilicata en Calabrië op het vasteland zijn door noodweer getroffen. Ook voor morgen wordt zeer slecht weer voorspeld.

Vorige week was het in dezelfde regio's ook al noodweer, met name in Calabrië, Bij de stad Crotone moesten er rubberboten en amfibievoertuigen aan te pas komen om mensen uit auto's te bevrijden. Doden of gewonden waren er niet.

STER reclame