Raiola: 'Over 10 jaar bestaat de FIFA niet meer, let op mijn woorden'

Mino Raiola leeft al langere tijd op voet van oorlog met de wereldvoetbalbond (FIFA). De Nederlands-Italiaanse spelersmanager wil, als voorzitter van de Football Agents Forum (FAF) meer vrijheid en minder bemoeienissen van de FIFA.

Raiola, die onder anderen Matthijs de Ligt, Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli en Paul Pogba vertegenwoordigt, heeft in zijn strijd tegen de FIFA nog maar eens olie op het vuur gegooid. "De FIFA bestaat over tien jaar niet meer."

Hij vergelijkt de wereldvoetbalbond zelfs met de Italiaanse maffia. "Ze verdelen de macht, ze verdelen de banen, ze verdelen het geld. Zo houden ze iedereen tevreden. Ik kom uit Italië en ik weet bij welke organisatie ze op dezelfde manier werken", doelt Raiola op de maffia. "Ze zijn net zo ondoorzichtig en doen niks wat niet goed voor ze is."

2011: Mino Raiola met Mark van Bommel bij Bayern München AFP

"De FIFA is bezig aan zijn laatste decennium", is Raiola duidelijk. "Over tien jaar ben ik misschien niet meer in deze branche werkzaam, maar de FIFA zal dan niet meer in deze branche zitten. Dat is zeker."

Raiola had zich in 2015 kandidaat gesteld als voorzitter van de FIFA, maar trok zich uiteindelijk terug. Vorig jaar werd hij nog - om onduidelijke redenen - tijdelijk geschorst door de wereldvoetbalbond.

STER reclame