Luiz Araujo (Lille) wordt achtervolgd
NOS VoetbalAangepast

Botman met Lille gelijk tegen AC Milan, Arsenal en AS Roma overwinteren

In groep H van de Europa League neemt de spanning toe na het 1-1 gelijkspel van Lille tegen AC Milan. Sparta Praag, dat met 4-1 won van Celtic, kruipt dichterbij.

In de matige eerste helft kreeg Lille, met Sven Botman centraal achterin, een aantal kansen. Yusuf Yazici schoot net naast en Milan-doelman Gianluigi Donnarumma hield Luiz Araujo tot twee keer toe van scoren af.

Kort na rust viel het doelpunt aan de andere kant. Op aangeven van Ante Rebic, vervanger van de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic, tikte Samuel Castillejo de bal binnen.

Vreugde bij AC Milan na de openingstreffer

Lille rechtte de rug en kwam na ruim een uur spelen op gelijke hoogte. Donnarumma was kansloos op een inzet van Jonathan Bamba.

In het vervolg bleven goals uit, waardoor Lille de koppositie in groep H consolideerde. Milan volgt op een punt, terwijl Sparta Praag nu op twee punten achterstand staat. Er resteren nog twee speelronden.

Arsenal en Hoffenheim door

Arsenal boekte in groep B een eenvoudige zege bij het Noorse Molde. Door de 3-0 zijn de Londenaren zeker van overwintering. Dat geldt ook voor Leicester City, dat in groep G diep in blessuretijd via Jamie Vardy de 3-3 liet noteren bij Braga.

De Nederlander Melayro Bogarde stond bij Hoffenheim in de basis tijdens de met 2-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Slovan Liberec. De Duitsers, koploper in poule L, hebben zich zodoende ook voor de volgende ronde geplaatst.

Later op de avond kon Peter Bosz juichen als trainer van Bayer Leverkusen, dat door een 4-1 zege op Hapoel Beer Sheva vrijwel zeker is van de knock-outfase.

Tottenham Hotspur was veel te sterk voor Loedogorets (4-0). De 3-0 van Harry Winks, van grote afstand, was het hoogtepunt van de avond. AS Roma vloerde Cluj in Roemenië met 2-0 en voegde zich bij Arsenal, Hoffenheim en Leicester City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl