De dader, Cho Ju-bin, wordt meegenomen EPA

In Zuid-Korea is een man veroordeeld tot 40 jaar cel omdat hij online tientallen jonge vrouwen seksueel chanteerde. De man verkocht online seksvideo's van de slachtoffers aan tienduizenden gebruikers.

De 25-jarige man maakte contact met de vrouwen via chat-programma's. Hij nam dan verschillende identiteiten aan. Wanneer de vrouwen naaktfoto's van zichzelf stuurden, dreigde hij die te verspreiden als ze niet meer foto's en video's maakten.

Honderden euro's

De dader verkocht de beelden door via de chatapp Telegram, soms omgerekend voor honderden euro's per filmpje. De afpersingen vonden plaats van mei 2019 tot februari dit jaar.

Afgelopen maart werd Cho Ju-bin opgepakt. Hij zei toen dat hij zijn excuses wil aanbieden aan de slachtoffers. "Bedankt dat er een rem is gezet op het leven van een duivel die niet te stoppen was", zei Cho toen.

De rechtbank in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul veroordeelde Cho Ju-bin voor het maken en verspreiden van verboden pornografie en het runnen van een criminele organisatie. Cho stond aan het hoofd van de operatie en werd geholpen door tientallen mannen. In totaal zijn er 124 verdachten gearresteerd.

Boosheid

De zaak leidde tot boosheid in Zuid-Korea. Er werd een petitie gestart waarin miljoenen ondertekenaars eisten dat de autoriteiten de identiteit van Cho bekendmaken. Vanwege de druk vanuit de maatschappij is dat gebeurd.

Mensen eisen verder dat er ook onderzoek wordt gedaan naar de kopers van de foto's en video's die Cho aanbood.

STER reclame