AZ-trainer Slot: 'Nog niet eerder zo kansloos gevoeld als die avond'

Het was een ongewoon en voor AZ allermist bekend gezicht dit seizoen, de Europa League-wedstrijd van een paar weken geleden tegen Real Sociedad. De Alkmaarders werden in San Sebastián van het kastje naar de muur gestuurd en mochten hun handen dichtknijpen dat het slechts bij 1-0 bleef.

AZ-trainer Arne Slot is daarom op zijn hoede voor de hernieuwde krachtmeting met de trotse koploper van de Spaanse competitie, vanavond om 21.00 uur in het AFAS Stadion.

Arne Slot tijdens de persconferentie voor het duel met Real Sociedad ANP

"In al die jaren dat ik bij AZ ben, heb ik mij nog niet eerder zo kansloos gevoeld als op die avond", vertelde Slot op de persconferentie in aanloop naar het duel van vanavond. "Napoli-uit was ook best kansloos, alleen gaven we daar heel weinig kansen weg. Bij Sociedad waren we niet alleen minder, maar gaven we ook veel kansen weg."

Top van Europa

"Ik snap dat wij tegen de top van Europa spelen, maar desondanks vind ik dat wij veel beter kunnen dan dat we daar gespeeld hebben. En ik ben er ook van overtuigd dat wij veel beter zullen spelen, want slechter kan niet."

Daarbij wordt Slot een klein beetje geholpen door personele problemen bij de tegenstander, waar architect en sterspeler David Silva ontbreekt met een hamstringblessure.

"Ik heb toen niet zo genoten van mijn eigen team. Maar als ik daar een klein beetje als liefhebber doorheen kijk, vond ik twee spelers bij Sociedad echt extreem goed. Dat waren Silva en Mikel Oyarzabal. Dan vind ik het niet vervelend om te horen dat een van de twee niet meedoet."

David Silva is dit seizoen de drijvende kracht bij Real Sociedad Pro Shots

Of Slot voor Myron Boadu een basisplaats in petto heeft, net als bij het vorige duel met Real Sociedad, valt nog te bezien. De afgelopen twee eredivisiewedstrijden zat de aanvaller, die een jaar terug debuteerde bij Oranje en zijn talent liet zien, namelijk op de bank.

"Hij heeft corona gehad en is nog niet op conditie", verklaarde Slot op de persconferentie. "Twee wedstrijden in de week was nog niet mogelijk voor hem."

AZ-trainer Slot over Boadu: 'Hij gaat nog van grote waarde zijn voor AZ'

AZ, Sociedad en Napoli hebben allemaal zes punten in groep F van de Europa League, het Kroatische HNK Rijeka staat zonder punten onderaan.

'Rijeka kan voor verrassing zorgen'

De Alkmaarders zijn dankzij een beter doelsaldo koploper, maar Slot rekent zich nog lang niet rijk. "Iedereen doet wat neerbuigend over Rijeka, maar als je hun wedstrijden tegen Napoli en Sociedad bekijkt, waren ze gelijkwaardig. Die kunnen zomaar voor een verrassing gaan zorgen."

AZ treft de Kroaten in het laatste groepsduel, uit op 10 december. "Met ploegen als Napoli en Sociedad in de poule weet ik nog niet eens zeker of tien punten wel voldoende zullen zijn. Een ding weten we wel; als we in de komende twee wedstrijden verliezen, dan denk ik dat we eruit liggen."

"We zullen tegen een van de twee ploegen een resultaat moeten halen waardoor bij de laatste wedstrijd, Napoli-Sociedad, het niet zo kan zijn dat een van de twee al door is en een B-team zal opstellen."

STER reclame