Zoektocht op White Island AFP

Maanden na de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island is nog een 64-jarige Duitser aan zijn verwondingen overleden. Het dodental van de uitbarsting komt daarmee op 22.

De man overleed aan complicaties bij de behandeling van zware verwondingen die hij opliep toen de vulkaan uitbarstte. Het overlijden was al in juli, maar de dood kon nu pas door de politie worden bekendgemaakt omdat er nog onderzoek moest worden gedaan.

De familie van de man spreekt van een onvervangbaar verlies. "Mijn vrolijke, gevoelige en sterke echtgenoot Horsti heeft maanden voor zijn leven gevochten", laat zijn vrouw weten. "We zijn dankbaar voor iedereen die geholpen en meegeleefd heeft."

Onderzoek

De Duitser werd samen met 46 anderen overvallen door de uitbarsting van de vulkaan. Veel van de overlevenden liepen zware brandwonden op.

Vlak na de uitbarsting stelden critici dat de autoriteiten toeristen nooit hadden mogen toelaten op het eiland, omdat de vulkaan in de dagen voor de uitbarsting al rommelde. Er wordt nog onderzocht wat anders had gemoeten.

Aanstaande maand is er, precies een jaar na de natuurramp, een herdenking op het eiland. Vanwege de coronabeperkingen zijn daar alleen familie en genodigden welkom.

STER reclame