Manchester City viert de treffer van Phil Foden tegen Olympiakos Piraeus

Sterk City dankzij minieme zege naar achtste finales Champions League

Manchester City heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League door in groep C ook zijn vierde wedstrijd te winnen. In Griekenland werd Olympiakos met 1-0 verslagen.

De Engelsen waren superieur, maar zagen van de tien schoten die op doel werden gelost er maar één succes opleveren. Na iets meer dan een halfuur spelen scoorde Phil Foden uit een prachtige aanval. De assist van Raheem Sterling (hakje) was van grote klasse.

De Grieken kwam pas in de slotfase tot hun eerste doelpogingen, maar konden het City niet meer moeilijk maken.

Sergio Agüero, voormalig schoonzoon van de eerder op de dag overleden Diego Maradona, maakte na rust zijn rentree na een maand blessureleed.

Negatief record voor Marseille

Olympique Marseille leed tegen FC Porto zijn dertiende Champions League-nederlaag op rij. De Portugezen zijn dankzij de 2-0 zege in Frankrijk dicht bij de volgende ronde.

Voor rust scoorde Zaidu Sanusi uit de rebound en na de pauze benutte Sergio Oliveira een strafschop. Op dat moment speelden beide ploegen al met tien man na rode kaarten voor Marko Grujic (FC Porto) en Leonardo Balerdi (Marseille).

De dertiende nederlaag van Marseille, waar Kevin Strootman de hele wedstrijd op de bank bleef, betekent een nieuw Champions League-record. Voor vanavond deelden de Fransen de negatieve reeks met Anderlecht. Op 22 februari 2012 wist Marseille voor het laatst te winnen in de Champions League. Thuis werd het toen 1-0 tegen Inter.