Romelu Lukaku is met Inter uitgeschakeld in de Champions League
NOS VoetbalAangepast

Real deelt tik uit aan Inter in Champions League, Gladbach blijft ongeslagen

Real Madrid heeft in Milaan een flinke tik uitgedeeld aan Internazionale. De Spanjaarden wonnen met 2-0 van de ploeg van Stefan de Vrij en daardoor is overwintering in de Champions League heel ver weg voor Inter, dat nu met twee punten uit vier duels hekkensluiter is in groep B.

Zowel Inter als Real wisten dat ze zich geen misstap konden veroorloven, zeker omdat Borussia Mönchengladbach eerder op de avond eenvoudig had gewonnen van Sjachtar Donetsk.

Al na zeven minuten ging de bal op de stip in het Stadio Giuseppe Meazza, waarna Eden Hazard de score opende voor Real. Toen Inter-middenvelder Arturo Vidal even later geen penalty kreeg voor een theatrale duik in het strafschopgebied, ging de Chileen zó door het lint dat scheidsrechter Taylor hem met twee gele kaarten van het veld stuurde.

Arturo Vidal krijgt zijn tweede gele kaart en moet van het veld

Met tien man kon de nummer vijf van de Serie A geen vuist meer maken tegen de ploeg van Zinedine Zidane die het moest doen zonder Karim Benzema en Sergio Ramos. Invaller Rodrygo besliste met zijn eerste balcontact, een prachtige volley, na een uur spelen de wedstrijd.

Gladbach nog ongeslagen

Borussia Mönchengladbach is in groep B de verrassende koploper. De ploeg van trainer Marco Rose won in eigen huis eenvoudig met 4-0 van Sjachtar Donetsk en zette zo een grote stap richting de knock-outfase van de Champions League.

Aanvoerder Lars Stindl speelde een hoofdrol in het Champions League-duel met Sjachtar Donetsk.

Zo stroef de start in de Bundesliga is, zo voorspoedig verloopt het Champions League-seizoen vooralsnog voor Mönchengladbach. Afgelopen zaterdag kwamen 'die Fohlen' niet verder dan 1-1 tegen FC Augsburg, waardoor de club teleurstellend zevende staat in eigen land. Europees is Mönchengladbach nog ongeslagen en dat bleef het ook vanavond.

De Oekraïense opponent begon de Champions League-campagne verrassend met een 3-2 zege op Real Madrid en een remise tegen Internazionale. Thuis tegen Borussia Mönchengladbach werd Sjachtar echter naar de slachtbank geleid (0-6) en ook vanavond had het niets in te brengen.

Voor het Champions League-duel Mönchengladbach-Sjachtar werd een minuut stilte gehouden

Voor rust had Borussia zijn zaakjes al voor elkaar. Lars Stindl benutte een strafschop en gaf de voorzet waaruit Nico Elvedi de 2-0 inkopte.

Het hoogtepunt van het duel was de omhaal waarmee de Zwitser Breel Embolo zijn ploeg op slag van rust op 3-0 zette. Oscar Wendt zorgde in de tweede helft ook nog voor 4-0.

In de slotfase van het duel was Sjachtar nog een paar keer dicht bij een eretreffer, maar doelman Yann Sommer bracht op fraaie wijze redding op de kopbal van Mykola Matvijenko en de inzet van Tetê.

Stand groep B Champions League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl