Een gekantelde vrachtwagen vol varkens heeft tot bijzondere taferelen geleid in Den Bosch. Tientallen dieren ontsnapten en liepen ongeveer een uur rond in een woonwijk.

Dat trok behoorlijk bekijks; sommige mensen ontfermden zich ook over gewonde dieren:

Varkens ontsnapt uit gekantelde vrachtwagen in Den Bosch

De vrachtwagen met 180 varkens kantelde door onbekende oorzaak in een bocht op een drukke kruising. Sommige dieren kwamen onder de oplegger te liggen en waren er slecht aan toe, maar andere hadden geen schrammetje en namen de benen. Ze veroorzaakten chaos op de kruising en liepen vervolgens een nabijgelegen woonwijk in.

"Ik hoorde een enorme knal. Nou, dat bleek het ongeluk te zijn", zegt een buurtbewoner tegen Omroep Brabant. "De varkens die vrijkwamen, liepen daarna zeker tien minuten door mijn tuin. Ik schrok me rot, maar mijn twee kinderen vonden het geweldig om de dieren van dichtbij te zien. Het verbaasde me hoe lief die dieren zijn. Ze gilden wel enorm."

Volgens een andere wijkbewoner was het chaos. "Het zijn enorme dieren. Zeker tien, misschien twaalf varkens verzamelen zich op het talud hiervoor. Ze gingen meteen met de neuzen het zand in en ploegden alles om. Het is wel zielig dat de kinderen uit de buurt renden en schreeuwden. Die dieren hebben al zoveel stress. "

De varkens liepen een woonwijk in Omroep Brabant

Sommige mensen kwamen speciaal naar de wijk om naar de varkens te kijken. "Ik ben speciaal in de auto gestapt", zegt een vrouw van 27. "Mijn moeder woont in de buurt en tipte ons. Ik heb hondenbrokjes meegekomen en daar waren ze heel dankbaar voor. Ik heb heel lekker kunnen kroelen. Het was heel erg leuk, ik ben gek op alle dieren!"

Ongeveer een uur na het ongeval, rond 14.30 uur, waren alle varkens weer gevangen. Het is niet bekendgemaakt of alle 180 varkens in de vrachtwagen het ongeluk hebben overleefd. Ook is niet bekend hoe het met de chauffeur is.

STER reclame