Doelpuntenmakers Antoine Griezmann en Sergiño Dest

Scorende Dest breekt ban en helpt Koemans Barcelona aan volgende ronde

Een coach die onder druk staat heeft overwinningen nodig. En dus zal Ronald Koeman opgelucht ademhalen na de 4-0 zege van zijn FC Barcelona bij Dinamo Kiev. Door de winst zijn de Catalanen na vier groepsduels al door in de Champions League.

In de competitie loopt het met een dertiende plaats voor geen meter, maar Europees had Barcelona na drie duels nog de maximale score. Daarop besloot Koeman om Lionel Messi en Frenkie de Jong rust te gunnen.

De eerste van Dest

Het duo was niet aanwezig in Kiev, waar Sergiño Dest als rechtsachter begon. Uitgerekend de jonge Nederlander hielp het elftal van Koeman in de tweede helft over het dode punt heen.

Sergiño Dest maakt zijn eerste voor Barcelona

Dest gaf de bal aan Pedri en kreeg hem via de Deense spits Martin Braithwaite met wat geluk terug. Met rechts schoot de oud-Ajacied diagonaal binnen. Zijn eerste doelpunt in het shirt van Barcelona.

Braithwaite maakte er twee voor de bezoekers uit Spanje. Hij gleed de bal bij de tweede paal binnen uit een hoekschop en hij maakte een zelf versierde strafschop. Antoine Griezmann scoorde nog in blessuretijd.

Koeman: 'Na onze eerste goal speelden we geweldig'

Ook Juventus en De Ligt door

Net als Barcelona kon ook Juventus zich plaatsen voor de volgende ronde. Dan moesten de Italianen in Turijn van Ferencvaros winnen. Dat lukte door een doelpunt in blessuretijd: 2-1.

Matthijs de Ligt, die afgelopen weekend zijn rentree maakte na een schouderblessure, stond opnieuw in de basis bij Juventus. Hij miste achterin wel de routiniers Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. De Italiaanse experts in verdedigen zijn geblesseerd.

Matthijs de Ligt kopt een bal weg

Na een weifelende start met een tegengoal moest Cristiano Ronaldo met een afstandsschot met links de stand gelijktrekken. Doelpunt nummer 131 voor de topscorer aller tijden in de Champions League.

Juventus ging voor de winst en was ook tweemaal dicht bij een treffer, maar zowel bij Federico Bernardeschi als Álvaro Morata stond de paal in de weg.

Toen de Hongaren in de extra tijd mochten gaan denken aan een punt, maakte Morata de winnende met het hoofd.

Bekijk hieronder de stand in de groep en swipe voor alle uitslagen in de Champions League van dinsdagavond.