Ten Hag duidelijk richting FC Midtjylland: 'We moeten winnen'

Ajax-trainer Erik ten Hag kan woensdagavond (21.00 uur) tegen het Deense FC Midtjylland weer beschikken over Antony en Zakaria Labyad. Ook de zondag uitgevallen Davy Klaassen lijkt gewoon te kunnen starten in het Champions League-duel in Amsterdam.

Klaassen kreeg in de openingsfase van de wedstrijd tegen Heracles Almelo een trap van tegenstander Rai Vloet op een bovenbeen en moest zich laten vervangen. Noussair Mazraoui (enkel) en Labyad (knie) vielen zondag ook voortijdig uit. Antony raakte twee weken geleden geblesseerd aan de hamstring.

Grote stap

Ajax hoopt in de Johan Cruijff Arena een grote stap te zetten richting overwintering op het hoogte Europese niveau. Daarvoor moet wel opnieuw gewonnen worden van Midtjylland.

"Klaassen zal vanmiddag nog niet meetrainen, maar we hopen dat hij morgen beschikbaar is", aldus Ten Hag. "Wij verwachten dat hij dan hersteld is. Noussair Mazraoui zal wel gewoon meetrainen en we verwachten dat ook hij beschikbaar is. Alleen Mohammed Kudus zal er zeker niet bij zijn."

Gravenberch kijkt uit naar FC Midtjylland: 'Wil graag de groepsfase overleven'

Drie weken geleden leek Ajax in Denemarken een gemakkelijke avond tegemoet te gaan na twee vroege doelpunten, maar na een snelle tegentreffer werd het een uiteindelijk moeizame 2-1 overwinning.

"We moeten aan de bal beter zijn", weet Ten Hag. "De eerste twintig minuten waren daar perfect, daarna was ons positiespel slecht. Dat kan gebeuren. Maar in de volgende wedstrijden hebben we het goed opgepakt."

"FC Midtjylland is duidelijk de beste ploeg van Denemarken. De afgelopen weken wonnen ze van de nummer twee en drie. Ze staan ver voor in de stand. Dat zegt veel. Het is een goede ploeg."

Slechte reeks thuiswedstrijden

Van de laatste acht thuiswedstrijden in de Champions League won Ajax er maar één. Wat dat betreft kunnen de Amsterdammers hun borst natmaken, al kijkt Ten Hag niet zo naar deze statistieken.

"We hebben heel veel gewonnen in de Champions League en zeker uit hele goede wedstrijden gespeeld. Thuis hebben we ook goed gespeeld, maar niet altijd gewonnen. Ik weet niet of dit allemaal zo veel zegt. We hebben ook tegen hele sterke tegenstanders gespeeld zoals Real Madrid, Juventus en Tottenham. Maar morgen moeten we gewoon winnen."

NOS

STER reclame