Advocaat op z'n hoede: 'Wat tegen Fortuna gebeurde kan in Moskou echt niet'

Bijna vijfduizend kilometer zal Feyenoord de komende dagen reizen. Zodoende zal op meerdere fronten de uitwedstrijd in de Europa League tegen CSKA Moskou de zwaarste uit de poule zijn. De Russen wisten in dat toernooi weliswaar nog niet te winnen, maar ze staan in hun hoog aangeschreven eigen competitie wel bovenaan.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat kan weer beschikken over Uros Spajic. De verdediger werd afgelopen weekend nog uit voorzorg buiten de selectie gelaten, omdat hij de week ervoor bij de nationale ploeg van Servië was en daar een aantal coronagevallen was vastgesteld.

Het meespelen van Jens Toornstra is onzeker. De middenvelder trainde dinsdag ook apart van de groep. Linksback Tyrell Malacia is er in Rusland niet bij. Hij meldde zich onlangs vanwege fysieke problemen ook al af voor de interlands van Jong Oranje.

Vroeg op achterstand

Advocaat voorziet een lastige wedstrijd. "Het is een moeilijke tegenstander, maar we spelen altijd om te winnen. Of dat er dan in zit moet je tijdens de wedstrijd aanvoelen. Dan kan een gelijkspel ook goed zijn."

Feyenoord kwam de laatste weken telkens vroeg op achterstand, zoals ook tegen Fortuna Sittard afgelopen weekend. De Rotterdammers wonnen uiteindelijk wel met 3-1, maar maakte het zichzelf niet gemakkelijk.

Dick Advocaat ANP

Advocaat: "Wat tegen Fortuna gebeurde, kan daar in Moskou echt niet. CSKA is individueel een veel betere ploeg en we moeten echt oppassen daar. Als we zo staan zoals in de thuiswedstrijd tegen hen (3-1 winst, red.), zullen zij ook angst hebben voor ons. We moeten laten zien dat we willen winnen."

Niet alleen is de reis naar Rusland pittig, ook de weersomstandigheden kunnen een rol gaan spelen. Donderdagavond zal het rond het vriespunt zijn. Met kans op sneeuw.

"Daar hebben zij ook last van", is Advocaat nuchter. "We hebben al bericht gekregen van de UEFA dat we misschien niet in het stadion kunnen trainen en dat we een andere accommodatie aangewezen krijgen. Het is wat het is..."

NOS

STER reclame