Lars Boom AFP

Oud-wielrenner Lars Boom wordt de nieuwe ploegleider van vrouwenwielerformatie Liv Racing. De 34-jarige Boom was sinds afgelopen zomer al als prestatiemanager actief bij de ploeg.

Boom neemt de plaats in van Jeroen Blijlevens. Volgens teammanager Eric van den Boom moet de nieuwe rol van Boom voor een "sportieve prikkel" zorgen en wordt daarom afscheid genomen van Blijlevens, die negen jaar werkte bij de ploeg.

"Dit was geen gemakkelijk besluit. Jeroen heeft als vakman en koerstacticus ontzettend veel betekend voor de professionalisering van zowel ons team als het vrouwenwielrennen in het algemeen", aldus Van den Boom.

Jeroen Blijlevens ANP

Boom kijkt uit naar zijn nieuwe baan. "Ik ben klaar voor dit prachtige vervolg en deze uitdaging en kan niet wachten om mijn sportieve ideeën en visie over te brengen op de rensters. We beschikken komend seizoen over een vernieuwde groep met rensters die veel potentie hebben."

Topper voor het sprintwerk

Marianne Vos was afgelopen seizoen boegbeeld van Liv Racing, maar vertrekt naar de nieuwe ploeg Jumbo-Visma. De Belgische topsprinster Lotte Kopecky zal de nieuwe kopvrouw zijn. Zij komt over van Lotto-Soudal.

Boom: "Met Kopecky hebben we een topper voor het sprintwerk binnen de gelederen. Zij krijgt steun van de groep, maar dat beperkt anderen zeker niet om zelf een vervolgstap naar de absolute top te zetten."

STER reclame