ANP

Goedemorgen! Vandaag wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de mondkapjesplicht en begint in de rechtbank Den Haag een rechtszaak tegen twee Amsterdamse drillrappers.

De wekdienst liever luisteren?

Het weer: eerst op veel plaatsen grijs, maar vanuit het zuiden breekt de zon steeds vaker door. Het wordt vandaag een graad of 10 en er waait een matige zuidenwind. Morgen eerst vrij veel zon, maar in de middag vanuit het westen meer bewolking en mogelijk wat regen.

weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de mondkapjesplicht in publieke binnenruimten per 1 december.
  • Voor de rechtbank in Den Haag begint de zaak tegen twee Amsterdamse drillrappers die in augustus een 19-jarige rivaal zouden hebben doodgestoken op de pier in Scheveningen.
  • Vanavond speelt het Barcelona van Ronald Koeman tegen Dinamo Kiev. Alle Champions League-wedstrijden zijn te volgen in een liveblog op NOS.nl en via Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Wat heb je gemist?

President Trump heeft officieel groen licht gegeven voor de machtsoverdracht aan Joe Biden. Op Twitter meldt Trump dat hij zijn team heeft opgedragen om mee te werken aan de transitie. Ondertussen belooft hij te blijven vechten voor zijn verkiezingsoverwinning.

Met de formele toezegging van Trump en ook die van de Amerikaanse overheidsdienst GSA, krijgt Biden nu toegang tot overheidsinstanties. Daardoor kan hij beginnen met de invulling van duizenden vacatures en met het coördineren van de beleidsplannen die vanaf 20 januari, de dag van de machtsoverdracht, ingaan.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In het Zwitserse skigebied Glacier 3000 is het wintersportseizoen begonnen. Zo kun je daar nu coronaproof skiën:

Zo kun je coronaproof skiën in Zwitserland

Fijne dinsdag!

STER reclame