NOS Nieuws

VoetbalTV wint rechtszaak van de Autoriteit Persoonsgegevens

VoetbalTV hoeft een boete van 575.000 euro aan de Autoriteit Persoonsgegevens niet te betalen. Het onlineplatform voor amateurwedstrijden kreeg de boete eerder dit jaar, omdat het uitzenden van die wedstrijden door een commercieel bedrijf volgens de autoriteit in strijd is met de privacy van de vaak minderjarige spelers.

De rechter in Utrecht oordeelt vandaag dat de waakhond dat standpunt onvoldoende heeft onderbouwd.

Failliet

Wat de uitspraak betekent voor de toekomst van VoetbalTV is onduidelijk. Het bedrijf achter de streamingsdienst werd twee maanden geleden failliet verklaard. Door corona en de voortdurende botsingen met de Autoriteit Persoonsgegevens was het volgens VoetbalTV al langer lastig om inkomsten te generen.

"Wij gaan nu kijken naar de mogelijkheden die dit vonnis ons biedt en welke betekenis dit heeft voor de toekomst van VoetbalTV", zegt Maarten Hoffer, de directeur van het voetbalplatform.

Bij VoetbalTV, dat in 2018 werd opgericht, waren zo'n 150 amateurclubs aangesloten. Voor de coronacrisis waren er elk weekend online zo'n 700 wedstrijden te zien. Daarnaast was het ook een sociaal platform waar de 500.000 gebruikers onder meer beelden met elkaar konden delen.

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat het vonnis bestuderen, en bepaalt daarna of hoger beroep volgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl