Rick Karsdorp is dit seizoen - eindelijk - basisspeler bij AS Roma
NOS Voetbal

Opgeleefde Karsdorp meldt zich met Roma in Italiaanse titelstrijd

Rick Karsdorp in zijn eerste drie seizoenen als speler van AS Roma: negen basisplaatsen. Karsdorp dit seizoen bij de Romeinen: vijf basisplaatsen in acht wedstrijden. De rechtsback lijkt eindelijk zijn draai te hebben gevonden bij Roma, dat zondag met 3-0 won van Parma.

De status van de 25-jarige Karsdorp is daarmee eindelijk wat hij en Roma drie jaar geleden voor ogen hadden. Destijds maakten de 'Giallorossi' liefst 16 miljoen euro voor hem over aan Feyenoord, in de veronderstelling de Oranje-rechtsback van de toekomst te hebben vastgelegd.

Het liep helemaal anders. Zijn eerste seizoen in Italië viel door knieproblemen volledig in het water en eenmaal hersteld duurde het lang voordat Karsdorp zijn oude niveau wist te halen. Pas vorig seizoen toonde hij zich bij vlagen weer de oude, nadat hij als huurling was teruggekeerd bij Feyenoord.

Rick Karsdorp geeft tegen Parma de assist bij de 3-0 van Henrikh Mkhitaryan (rechts)

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt 2020/2021 het seizoen waarin Karsdorp zijn belofte alsnog inlost in de Italiaanse hoofdstad. Illustratief voor zijn veranderde status in het Stadio Olimpico: de drie wedstrijden waarin hij niet in de basis stond, miste Karsdorp vanwege een spierblessure.

Tegen Parma raasde Karsdorp als vanouds over de rechterflank, als een van de twee aanvallend ingestelde vleugelverdedigers in een 3-4-3-formatie. Met een assist bij de 3-0 van Henrikh Mkhitaryan, tevens maker van de 2-0, droeg hij zijn steentje bij aan de overwinning van Roma.

En bang om zijn basisplaats kwijt te raken hoeft Karsdorp afgaande op de resultaten niet te zijn. AS Roma strijdt mee om de titel in de Serie A en staat voorlopig boven het almachtige Juventus.

De stand boven in de Serie A

Sassuolo is de verrassende nummer twee achter koploper AC Milan, dankzij een 2-0 zege bij Hellas Verona. Internazionale knokte zich met Stefan de Vrij als invaller naar een zege op Torino: 4-2. Na ruim een uur spelen stond het nog 0-2 in het Stadio Giuseppe Meazza.

Milan won later op de avond met 3-1 bij Napoli, mede dankzij twee goals van de schier onverslijtbare Zlatan Ibrahimovic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl