Cai Xia Tung voor het graf van haar ouders RTV Oost

De Chinese begraafplaats in Zwolle wordt twee keer zo groot. Omdat Chinezen uit binnen- en buitenland graag een graf in Zwolle willen, is de uitbreiding nu, vier jaar na opening, al nodig.

De begraafplaats mag uitbreiden omdat in 2016 is afgesproken dat als twee derde van de graven verkocht zou zijn, er meer mochten komen. Volgens de gemeente Zwolle waren vorig jaar al 195 van de 230 beschikbare graven verkocht, zo'n 85 procent.

"We kunnen nu zelfs al zeggen dat 90 procent van de plaatsen is verkocht", stelt Cai Xia Tung van de Chinese ouderenvereniging Het Zonnetje. Ze is trots op de begraafplaats. "Het is gewoon de mooiste Chinese begraafplaats van Nederland. Chinezen uit Frankrijk, Spanje, Italië, ga zo maar door, ze willen hier allemaal graag hun 'laatste huis' hebben."

Cai Xia Tung vertelde RTV Oost op de begraafplaats over waarom deze zo populair is:

'Andere Chinese begraafplaatsen zijn niet zo mooi als deze'

De Chinese begraafplaats in Zwolle is trapsgewijs opgebouwd. "Dat maakt deze plaats uniek", vervolgt Xia Tung. "De graven liggen rond de vijver, geheel volgens het gebruik. De nieuwe graven worden doorgetrokken en de vijver wordt ook uitgebreid."

Morgen starten de werkzaamheden, in april 2021 moet het nieuwe gedeelte klaar zijn.

STER reclame