AFP

Goedemorgen! De juridische strijd in de nasleep van de verkiezingen in de VS gaat door. President Trump gaat in hoger beroep nadat hij een rechtszaak heeft verloren die hij had aangespannen om de verkiezingsuitslag in Pennsylvania alsnog in zijn voordeel te laten uitvallen. In de eredivisie komen onder meer Ajax, PSV en Feyenoord in actie.

In het zuiden wordt het bewolkt en valt er soms wat regen. Elders is het zo goed als droog en breekt de zon geregeld door. Het wordt 10 of 11 graden en de westenwind waait zwak tot matig, kracht 2 tot 3 boven land en kracht 4 aan zee.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een geplande demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Eindhoven gaat niet door. De actiegroep heeft de demonstratie afgeblazen, melden de organisatoren in een verklaring. Twee jaar geleden werden KOZP-demonstranten in de stad belaagd door voorstanders van Zwarte Piet en hooligans. Ook gisteren werd een aantal mensen gearresteerd bij schermutselingen tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet.
  • In de negende speelronde van de eredivisie speelt Ajax vanaf 12.15 uur een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Om 14.30 uur wacht Feyenoord de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard en om 16.45 uur speelt PSV uit tegen FC Twente. De speelronde wordt afgesloten met AZ - FC Emmen.

Wat heb je gemist?

President Trump heeft een rechtszaak verloren die hij had aangespannen om de verkiezingsuitslag in Pennsylvania alsnog in zijn voordeel te laten uitvallen. Daarmee lijdt hij opnieuw een nederlaag in de nasleep van de presidentsverkiezingen van 3 november, die door Joe Biden zijn gewonnen.

De rechter zegt dat er geen "feitelijk bewijs" is. In plaats daarvan kreeg de rechtbank "speculatieve beschuldigingen" zonder ondersteunend bewijs voorgelegd. Trumps team wil in hoger beroep gaan.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de ruïnes van het Romeinse stadje Pompeï, vlakbij Napels, hebben archeologen opnieuw slachtoffers ontdekt van de natuurramp die zich daar bijna 2000 jaar geleden voltrok.

De skeletten zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Ze lagen in een kelder in een villa, aan de rand van Pompeï. Daar hielden de twee zich waarschijnlijk schuil tijdens de uitbarsting van de nabijgelegen vulkaan Vesuvius in het jaar 79 na Christus. In 2017 werden in de buurt van dezelfde plek ook overblijfselen van paarden ontdekt.

'Hun dood is voor ons een enorme bron van wetenschappelijke kennis'

Fijne zondag!

STER reclame