Matthijs de Ligt

De Ligt maakt na ruim drie maanden zijn rentree bij winnend Juventus

Matthijs de Ligt heeft zaterdagavond zijn rentree gemaakt bij Juventus. De verdediger van het Nederlands elftal, die ruim drie maanden langs de kant stond na een operatie vanwege een kwetsuur aan zijn schouder, stond in de basis in de competitiewedstrijd tegen Cagliari: 2-0.

De Ligt deed de hele wedstrijd mee voor Juve, dat door Cristiano Ronaldo al voor rust op een comfortabele voorsprong kwam. Eerst schoot hij diagonaal raak na een mooie aanval en kort daarna scoorde hij uit een corner.

Bij die twee treffers bleef het ook, al dacht Cagliari na rust even dat ze de aansluitingstreffer hadden gemaakt.

Serie A

Ragnar Klavan, oud-AZ, kopte raak, maar zijn doelpunt werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Het enige dat Klavan aan de actie overhield, was een pijnlijk hoofd, aangezien hij ook het hoofd van een tegenstander raakte.

Juventus werd de afgelopen negen seizoenen op rij kampioen in Italië, maar kent dit seizoen een matige start. Juve begon als de nummer vijf aan de achtste speelronde, op vier punten van lijstaanvoerder AC Milan. Nu is het verschil met Milan nog slechts één punt.

De Roon

Atalanta Bergamo, de nummer 3 van vorig seizoen en tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Champions League, bleef zaterdag steken op 0-0 tegen Spezia, ondanks een invalbeurt van Sam Lammers in de 67ste minuut.

Marten de Roon deed negentig minuten mee, Hans Hateboer zat niet bij de selectie.