Pau Torres (l) in duel met Luka Modric van Real Madrid AFP

De eerste topper van het Spaanse voetbalweekeinde, tussen Villarreal en Real Madrid, heeft geen winnaar opgeleverd: 1-1.

Real, de nummer vier, miste onder meer Karim Benzema, Sergio Ramos en Casemiro, maar kwam snel op voorsprong: Mariano Diaz kopte raak uit een voorzet van Dani Carvajal.

Villarreal was boos dat het spel ondanks een buitenspelsignaal was doorgegaan. De vlag ging echter rap naar beneden toen bleek dat Carvajals eerste voorzetpoging Mariano niet had bereikt.

Villarreal zorgde er na de rust voor dat de ongeslagen thuisstatus, de ploeg heeft niet meer verloren sinds 27 september, intact bleef. Gerard Moreno (na een foute pass van Toni Kroos) en Daniel Parejo misten nog, voordat Thibaut Courtois in de fout ging. De Belgische doelman van Real haalde Samuel Chukwueze neer, de arbiter wees terecht naar de stip en Moreno benutte de buitenkans: 1-1.

La Liga NOS

In de slotfase was Takefusa Kubo (gehuurd van Real) nog dicht bij de 2-1, maar het bleef bij een puntendeling, waardoor Villarreal zich op de tweede plek handhaaft.

Irritatie

Coach Zinedine Zidane van Real Madrid was na afloop geïrriteerd over vragen van de pers over de moeizame periode die zijn ploeg doormaakt. De regerend kampioen verloor voor de interlandbreak met 4-1 van Valencia en wist slechts zes van de twaalf competitieduels te winnen.

"Het is teleurstellend dat we maar een punt overhouden aan deze wedstrijd, maar ik ben nog net zo enthousiast als toen ik begon en ik blijf enthousiast zolang ik hier ben. Als de media zich gewoon blijven concentreren op hun taak, zal ik dat doen op die van mij."

Idrissi

Sevilla bleef enigszins in het spoor van de subtop door met 4-2 te winnen van Celta de Vigo. Het stond lang 2-2. Pas in de 85ste minuut, nadat Luuk de Jong en oud-AZ-speler Oussama Idrissi al waren ingevallen, trok Sevilla het duel naar zich toe.

Atlético - Barça

Atlético Madrid en Barcelona stonden zaterdagavond tegenover elkaar. Barcelona verloor met 1-0, na een blunder van doelman Marc-André ter Stegen.

STER reclame