Erling Haaland lacht in zijn vuistje na zijn vier goals tegen Hertha BSC

Borussia Dortmund nadert Bayern München dankzij excellerende Haaland

Borussia Dortmund is koploper Bayern München in de Bundesliga tot op één punt genaderd. Borussia Dortmund versloeg Hertha BSC met 5-2, terwijl Bayern München niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Werder Bremen.

Dortmund dankte de zege vooral aan 'Golden Boy' Erling Haaland, die eerder vandaag werd uitgeroepen tot het grootste voetbaltalent van het jaar. De 20-jarige Noor eiste met vier goals, allemaal na rust, een hoofdrol voor zich op.

In de slotfase maakte Haaland plaats voor het grote talent Youssoufa Moukoko, die met 16 jaar en 1 dag de jongste debutant uit de geschiedenis van de Bundesliga werd.

Zeldzaam puntenverlies Bayern

Koploper Bayern München verspeelde thuis punten tegen Werder Bremen: 1-1. Bayern was voor rust sterker, maar gaf enkele grote kansen weg en op slag van rust prikte Maximilian Eggestein knap de 0-1 in de verre hoek.

Robert Lewandowski is niet tevreden tijdens het thuisduel met Werder Bremen

De thuisploeg voerde in de tweede helft de druk op. Nadat Douglas Costa al de lat had geraakt, kopte Kingsley Coman beheerst raak. Bayern drong vervolgens aan, maar Werder was counterend minstens zo gevaarlijk.

Leverkusen profiteert

Bayer Leverkusen won met moeite uit bij Arminia Bielefeld: 1-2. De ploeg van de jarige Peter Bosz is Bayern daarmee tot op één punt genaderd.

Na de 0-1 van Leon Bailey blunderde keeper Lukás Hrádecky: bij een terugspeelbal van Daley Sinkgraven werd hij geklopt door een polletje en stond het 1-1. In de 87ste minuut bezorgde Aleksandar Dragovic alsnog Bayer de zege.

Leipzig profiteert niet

RB Leipzig had naast Bayern München kunnen komen, maar kwam ondanks een overwicht niet voorbij Eintracht Frankfurt: 1-1.

Lang leek het een kwestie van tijd voor Leipzig op 1-0 zou komen. Dani Olmo, Angeliño en Dayot Upamecano hielpen hun kansen echter om zeep. Aan de overkant trof Aymen Barkok met het rustsignaal in aantocht wel doel: de middenvelder profiteerde na een vrije trap van Evan Ndicka van de geboden ruimte.

Met drie verse krachten ging Leipzig op jacht naar de 1-1 en het had vlot beet: Angeliño zette voor en invaller Yusuf Poulsen plaatste de bal met veel gevoel subliem in het doel.

Leipzig wilde meer, maar het bleef 1-1. Bas Dost (Frankfurt) en Justin Kluivert (Leipzig) vielen in de slotfase in.

Weghorst gevierde man bij Wolfsburg

VfL Wolfsburg rukte op naar de vijfde plaats door een 2-0 overwinning bij Schalke 04, de nummer voorlaatst in de Bundesliga.

Wout Weghorst was met een goal en een assist de gevierde man bij VfL Wolfsburg

Wout Weghorst was opnieuw van waarde voor Wolfsburg: hij scoorde zelf na 3 minuten - zijn vierde treffer van het seizoen - en gaf in de 24ste minuut de assist bij de goal van Xaver Schlager.

Er wordt vanavond nog één wedstrijd gespeeld in de Bundesliga: Hertha BSC-Borussia Dortmund (20.30 uur).