Vreugde bij Almere City na de openingstreffer van Frederik Helstrup

Almere City verslaat Go Ahead Eagles en pakt koppositie

Almere City heeft de koppositie in de eerste divisie veroverd. Een week na het 7-2 verlies bij concurrent SC Cambuur was de ploeg van trainer Ole Tobiasen in Almere met 3-0 te sterk voor Go Ahead Eagles.

Frederik Helstrup zette Almere verdiend op 1-0. De Deen tikte bij de tweede paal binnen na een corner. Na de rust scoorden Oussama Bouyaghlafen uit een klutssituatie en Xian Emmers met het hoofd, eveneens uit een hoekschop.

NAC wint in Eindhoven

NAC Breda, de nummer vier in de eerste divisie, bleef door een 4-2 zege bij FC Eindhoven in het spoor van de topdrie.

De thuisclub kwam na 35 seconden al op voorsprong: Brian De Keersmaecker kopte uit de rebound raak. Nog voor rust wist de ploeg van trainer Maurice Steijn de stand om te draaien via treffers van Nick Venema en de Spanjaard Roger Riera.

Na de gelijkmaker van Jacky Donkor in de tweede helft schoot Robin Schouten een kwartier voor tijd knap de 2-3 voor NAC binnen. Even later benutte Mario Bilate benutte nog een penalty voor de 2-4.

Nick Venema rent juichend weg na de 1-1 bij FC Eindhoven