Ralf Seuntjens (l) en Calvin Mac-Intosch (r)

Cambuur verovert koppositie in rechtstreekse confrontatie met De Graafschap

Vier dagen na de 7-2 zege op Almere City FC heeft SC Cambuur opnieuw een concurrent teruggewezen. De Friezen wonnen in Doetinchem met 2-0 van De Graafschap en namen daardoor de koppositie in de eerste divisie over van de Superboeren.

De topper op de Vijverberg beloofde veel, maar bood uiteindelijk maar weinig spektakel. Even voor rust was het raak. Cambuur-aanvoerder Erik Schouten raakte de bal maar half en terwijl drie tegenstanders toekeken, rolde de bal langzaam over de doellijn.

Cambuur viert de 2-0 van Giovanni Korte

Na rust beet De Graafschap wat meer van zich af en kreeg het via Ralf Seuntjens ook enkele kansen. De goal viel echter aan de andere kant: Giovanni Korte schoot en omdat er nog een Doetinchems been aanzat, ging de bal met een mooi boogje over keeper Rody de Boer.

Almere City de nummer drie

Door de overwinning kwam het Cambuur van coach Henk de Jong op 28 punten uit twaalf wedstrijden. De Graafschap staat met evenveel punten uit dertien wedstrijden tweede en Almere City bezet met 27 punten uit twaalf duels de derde plaats.

Telstar won door twee goals van Glynor Plet donderdag met 2-0 van hekkensluiter FC Dordrecht. De Amerikaan Sebastian Soto, die maandag nog met twee goals debuteerde voor de nationale ploeg van Amerika, deed tachtig minuten mee bij de thuisploeg.