Dirk van Duijvenbode Getty Images

Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd de laatste zestien van het Grand Slam of Darts te halen. De Nederlander, die voor het eerst deelnam aan het elitetoernooi, verloor zijn derde en laatste groepswedstrijd kansloos tegen Ian White: 5-1. Michael van Gerwen won ook zijn derde groepswedstrijd overtuigend.

Van Duijvenbode kon er direct na zijn uitschakeling nog niet over uit. "Ik snap er echt niks van. Het gevoel was zo goed", zei de 28-jarige medewerker van een auberginekwekerij na afloop tegen RTL7. "Alleen ik gooi die triples niet."

Vorige maand haalde de semi-professionele darter nog verrassend de finale van de World Grand Prix Darts.

Later op de avond bleek dat de riante zege van White op Van Duijvenbode genoeg was voor de Engelsman om de volgende ronde te bereiken. Regerend wereldkampioen Peter Wright ging namelijk verrassend onderuit tegen de Zuid-Afrikaan Devon Petersen (2-5) en kon zijn koffers pakken.

Wattimena en Van Gerwen

Woensdag sneuvelde al een andere Nederlander, Jermaine Wattimena, in de groepsfase.

De enig overgebleven Nederlander in het toernooi, Michael van Gerwen, ontdeed zich van Joe Cullen (5-3) in zijn laatste groepswedstrijd. Hij was al zeker van een plek in de achtste finales. Zaterdag staat hij tegenover Gary Anderson.

STER reclame