NOS Nieuws

Salarissen van groot deel omroepbestuurders omlaag

De salarissen van een groot deel van de topbestuurders van publieke omroepen gaan omlaag. Minister Slob van Media verlaagt de maximale beloningen met tienduizenden euro's zodat ze binnen "maatschappelijk verantwoorde grenzen" vallen.

Nu geldt voor alle topbestuurders hetzelfde plafond van 209.000 euro, ongeacht de omvang, het bereik en het aantal leden van de omroep. "Dit is de samenleving niet goed uit te leggen", zegt Slob. "Met publiek geld moet je zorgvuldig omgaan. Daarom heb ik passendere en lagere maxima vastgesteld."

25 van de 40

Er komen verschillende categorieën met bijpassende salarissen. Voor volgend jaar geldt bijvoorbeeld een maximum van 148.000 euro voor bestuurders van PowNed, WNL en Omrop Fryslân. 176.000 euro geldt voor onder meer de NTR en Omroep Brabant en 193.000 euro voor de EO, Max, de Ster en de VPRO.

Van die omroepen worden de salarissen van bestuurders die volgend jaar boven die grenzen zitten in maximaal zeven jaar afgebouwd. Dat is het geval bij 25 van de 40 bestuurders, meldt het ministerie.

De NOS, AVROTROS, BNNVARA, KRO-NCRV en de NPO zitten in de hoogste categorie. Voor die bestuurders blijft het maximum van 209.000 euro gelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl