NOS Voetbal

Wijnaldum blijft positief: 'Ik denk dat dit een van onze beste wedstrijden was'

Wijnaldum na moeizame zege op Polen: 'Een van onze beste wedstrijden'

Weer maakte Georginio Wijnaldum een doelpunt voor Oranje, zijn 21ste alweer. Weer was het de winnende. En even daarvoor 'versierde' de aanvoerder ook nog de strafschop, waaruit Memphis Depay de aansluitingstreffer kon maken.

"Ik denk dat dit een van onze beste wedstrijden was", was de verrassende conclusie van Wijnaldum. "We begonnen niet scherp, maar we bleven erin geloven."

Amper vijf minuten was er gespeeld toen de handige Kamil Jozwiak profiteerde van desorganisatie achterin bij Oranje. "Soms staan we niet goed. Zij creëren kansen in de omschakeling. Daar moeten we op trainen, maar dat is lastig met het Nederlands elftal. Als je aankomt heb je vaak net een wedstrijd gespeeld en daarna komt de volgende alweer."

"We moeten gewoon de positieve dingen meenemen", vond Wijnaldum. Eind goed, al goed. "Niet helemaal, want we zijn niet gekwalificeerd..."

Depay baalt: 'Wij willen prijzen winnen'

Dat vond ook Memphis Depay. Vooral de zwakke openingsfase, een enorm contrast met het furieuze begin tegen Bosnië en Herzegovina, was de aanvaller een doorn in het oog.

"Heel erg frustrerend", verzuchtte Depay. "Om naar te kijken, maar ook voor ons. Dan moet je toch iets gaan verzinnen. Nu komt de druk weer bij ons te liggen en dat is gewoon niet nodig."

Depay ontgoocheld na uitschakeling: 'Wij willen prijzen winnen'

"Het veld was ook schandalig", vervolgde hij. "Maar toch trek je hem nog recht in de tweede helft. Die strijd leveren we. Maar uiteindelijk gaan we niet door. Wij willen prijzen winnen."

Uiteindelijk zorgden Depay en Wijnaldum, zoals zo vaak de laatste jaren, toch nog voor de overwinning. Met veel overtuiging knalde Depay de strafschop achter doelman Lukasz Fabianski. "Ik probeer naar mijn intuïtie te luisteren. Soms hard, soms zacht, zoals bij een panenka."

Veertien van de twintig goals

Het duo Depay-Wijnaldum heeft nu veertien van de laatste twintig goals achter hun naam. "We hadden het er net nog over: waarom deden we dat twee jaar geleden niet? We weten het ook niet. Vertrouwen? De rol die je krijgt?"

Zondag scoorde hij als linksbuiten, vandaag deed hij dat weer op zijn geliefde positie in de spits. "Ja, was lekker", bevestigde Depay, om vervolgens het gesprek te besluiten met een vette knipoog.

Bekijk hieronder de reacties van Daley Blind en invaller Steven Berghuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl