AFP
NOS Wielrennen

Boasson Hagen wordt ploeggenoot Terpstra, Van der Hoorn naar BEAT Cycling

De Noorse wielrenner Edvald Boasson Hagen wordt ploeggenoot van Niki Terpstra. De 33-jarige Hagen stapt van NTT Pro Cycling over naar Total Direct Energie. Ook Taco van der Hoorn heeft een nieuwe ploeg gevonden. De Nederlander rijdt komend jaar in het shirt van BEAT Cycling.

Boasson Hagen won in zijn carrière drie keer een etappe in de Tour de France, twee in 2011 en een in 2017. In het afgelopen seizoen boekte hij geen overwinningen.

Eerder op de dag maakte de Franse ploeg ook de komst van Chris Lawless bekend. De 24-jarige Brit komt over van Team Ineos.

Van der Hoorn naar BEAT Cycling

Ook BEAT Cycling heeft een nieuwe renner binnen. De 26-jarige Van der Hoorn had een aflopend contract bij Jumbo-Visma, waar hij twee seizoen voor uitkwam.

Pro Shots
Taco van der Hoorn in Omloop het Nieuwsblad

"Ik heb voor BEAT gekozen omdat die op dit moment in mijn optiek de beste continentale ploeg in de Benelux is. Ik denk dat BEAT een optimaal klimaat creëert om te presteren en uitslagen te rijden, zodat ik kan laten zien dat ik op het hoogste niveau thuishoor", aldus Van der Hoorn.

Bij BEAT Cycling komt Van der Hoorn zijn trainingspartner Jan-Willem van Schip tegen met wie hij in 2018 ook al samen reed bij Roompot-Nederlandse Loterij. In het shirt van de toenmalig Nederlandse pro-continentale formatie won Van der Hoorn een etappe in de BinckBank Tour en was hij de snelste in de Primus Classic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl