NOS Voetbal

De Boer wijzigt opstelling Oranje: 'Zitten zeker paar frisse benen bij'

Bondscoach Frank de Boer stuurt woensdag tegen Polen een ander elftal het veld op dan afgelopen zondag tegen Bosnië en Herzegovina. "Het worden zeker niet dezelfde elf", zegt De Boer. "Er zitten een paar frisse benen bij."

"In acht dagen drie wedstrijden spelen, kijkend naar waar ze vandaan komen en waar ze heen gaan, is veel", zegt De Boer. "Daar moet je rekening mee houden."

Meeste minuten voor Luuk de Jong

In de afgelopen twee wedstrijden tegen Spanje en Bosnië en Herzegovina verschenen Owen Wijndal, Frenkie de Jong, Steven Berghuis, Luuk de Jong, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay twee keer aan de aftrap.

Luuk de Jong maakte met twee vrijwel hele wedstrijden de meeste minuten. Ook Daley Blind, die tegen Spanje vroeg inviel voor de geblesseerde Nathan Aké, en Owen Wijndal speelden bijna twee hele wedstrijden.

Het goede spel tegen Bosnië betekent voor De Boer niet dat hij zijn ideale elf al heeft gevonden. "Ik heb geen ideale elf", zegt de bondscoach. "Ik kijk ook naar de tegenstander. We hebben meer dan elf spelers met veel kwaliteit."

Vanwege een positieve coronatest kan De Boer sowieso niet meer beschikken over Ryan Babel. "Klote voor hem en voor ons", zegt De Boer. "Laten we hopen dat het hierbij blijft."

Wijnaldum: 'Kan niet altijd op favoriete positie spelen'

Georginio Wijnaldum, bij afwezigheid van Virgil van Dijk aanvoerder, deed tegen Spanje een helft mee en kreeg tegen Bosnië 64 minuten speeltijd op zijn favoriete positie van aanvallende middenvelder. Hij scoorde zondag twee keer.

Wijnaldum: 'Kan niet altijd op favoriete plek spelen'

"Iedereen heeft zijn favoriete plek", zei Wijnaldum. "Maar je kan er niet altijd spelen. Ik doe altijd mijn best en hoop iets extra's te brengen. Op tien is dat gelukt, rechts en links op het middenveld hoop ik dat ook te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl