NOS Nieuws

Wekdienst 17/11: Trekkerdefilé bij Huis ten Bosch • Versoepeling coronaregels?

Goedemorgen! Vandaag wil boerenactiegroep Farmers Defence Force demonstreren bij Huis ten Bosch, en vanavond is er weer een corona-persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge.

Het weer: het is bewolkt en er kan vanochtend vroeg wat motregen vallen. De temperatuur ligt rond de 9 graden. Later is er nog steeds veel bewolking, maar het blijft zo goed als droog bij een graad of 14. Morgen meer zon en maximaal 16 graden.

Weer

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Ondanks een verbod wil Farmers Defensie Force vandaag in een trekkerdefilé houden langs Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning. De actievoerders willen hem een 'noodkreet' aanbieden. De boeren voeren actie 'tegen de uitkoopregeling van het kabinet om stikstof te verminderen'.
  • Vanmiddag om 12.15 uur geven bondscoach Frank de Boer en aanvoerder Georginio Wijnaldum een persconferentie, omdat Oranje morgen de laatste poulewedstrijd in de Nations League uit speelt tegen Polen. Nederland kan zich nog plaatsen voor de eindronde, maar dan moet Italië steken laten vallen.
  • Premier Rutte en minister De Jonge zullen vanavond in de coronapersconferentie melden dat theaters, bioscopen, zwembaden en bibliotheken weer open kunnen. ook is de kans groot dat ze ingaan op de feestdagen.

Wat heb je gemist:

Peru krijgt voor de derde keer in een week een nieuwe president. Het parlement heeft Francisco Sagasti (76) aangewezen als de nieuwe interim-leider van het land, nadat diezelfde parlementsleden zondag interim-president Merino na een paar dagen opdroegen weer op te stappen.

Merino werd vorige week interim-president als opvolger van de populaire Martin Vizcarra. Na Merino's aantreden gingen in het hele land mensen de straat op. Bij die protesten vielen twee doden en tientallen gewonden.

Peru is al jaren in de greep van politieke corruptieschandalen. De afgelopen vijf jaar is tot drie keer toe geprobeerd een zittende president af te zetten. De vier voorgangers van Vizcarra zijn allemaal verdachten geweest in corruptieonderzoeken.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Afgelopen nacht was er een storing in het NOS-gebouw in Hilversum. Hierdoor komende de eerste nieuwsuitzendingen te vervallen. Wat de oorzaak is van de storing is nog onduidelijk.

Fijne dinsdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl