Leden van het Outbreak Management Team moeten minder in tv-programma's verschijnen. Dat zegt hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss in deze podcast. Hij is zelf ook lid van het OMT. Voss wil alleen nog naar praatprogramma's als er echt iets valt uit te leggen, bijvoorbeeld over een nieuw vaccin. Maar hij gaat niet meer in discussie over maatregelen. Hij hoopt dat collega's dat ook niet meer doen.

Schrijfster Anouk Kootstra kreeg de Joost Zwagerman-Essay-Prijs voor Een jas die past. Kootstra beschreef hoe zij als kind van laagopgeleide ouders terechtkwam op het gymnasium.

En bioloog, presentator en ambassadeur van de Vogelbescherming, Camilla Dreef, strijdt voor de grutto. Want deze nationale vogel heeft het zwaar. Het gaat zelfs zo slecht dat er een Aanvalsplan Grutto is gepresenteerd aan de minister.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

STER reclame