Zwemmer Adam Peaty Pro Shots

Adam Peaty heeft een wereldrecord neergezet bij de International Swimming League in Boedapest. De 25-jarige Brit zwom op de kortebaan de 100 meter schoolslag in een tijd van 55,49.

Het vorige record stond op naam van Cameron van der Burgh. De Zuid-Afrikaan deed elf jaar geleden 55,61 seconden over de 100 meter in een 25-meterbad.

"Het is mijn eerste wereldrecord op de kortebaan", zei Peaty tegen de BBC. De olympisch kampioen heeft op de langebaan al de records in handen op de 50 en 100 meter schoolslag. Op dat laatste onderdeel won hij in 2016 olympisch goud. Op de kortebaan kwam hij, tot dit weekend, minder goed uit de verf.

Ook wereldrecord Toussaint

Kira Toussaint zwom zaterdag ook een wereldrecord bij de International Swimming League. Op de 50 meter rugslag verbeterde ze de toptijd van de Braziliaanse Etiene Medeiros uit 2014.

Bekijk hieronder de race en de reactie van Toussaint:

Toussaint zwemt wereldrecord op 50 rug: 'Heel bizar nog steeds' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De International Swimming League is een lucratief zwemtoernooi en bestaat pas voor het tweede jaar. Normaal gesproken zijn het wedstrijden in meerdere landen, maar vanwege corona zijn alle wedstrijden in Boedapest (Hongarije). De zwemmers komen in actie in teamverband en verzamelen punten voor het team per individuele wedstrijd.

STER reclame