Kim Ng Getty Images

Drie decennia geleden begon ze als stagiair bij Chicago White Sox en nu, na diverse functies in de top van de Amerikaanse profhonkbalcompetitie Major League Baseball (MLB), mag de 51-jarige Kim Ng zich technisch directeur noemen van Miami Marlins.

Een doorbaak in de Amerikaanse sportwereld, want nog niet eerder bekleedde een vrouw deze belangrijke functie in een van de vier grote profcompetities (MLB, NBA, NHL en NFL). Ze is ook de eerste technisch directeur van Amerikaans-Aziatische komaf.

Ng is geen onbekende in de honkbalwereld. Zo was ze naast haar stage bij de White Sox ook nog werkzaam voor New York Yankees, Los Angeles Dodgers en de MLB, waar ze de afgelopen negen jaar vice-voorzitter was.

"Na jaren van volharding is het de grootste eer in mijn carrière om de Miami Marlins te mogen leiden", liet Ng weten. "Toen ik in deze branche kwam, leek het onwaarschijnlijk dat een vrouw een Major League-team zou leiden, maar ik ben onverzettelijk in het nastreven van mijn doelen."

Oude bekende

Algemeen directeur van de Marlins, en New York Yankees-legende, Derek Jeter haalde Ng binnen. De twee kennen elkaar goed van hun gezamenlijke tijd in New York.

"We kijken ernaar uit dat Kim een schat aan kennis en ervaring op kampioenschapsniveau naar de Marlins brengt", liet hij weten. "Haar leiderschap zal een belangrijke rol gaan spelen op onze weg naar langdurig succes."

STER reclame