Het arrestatieteam vannacht in Breda SQ Vision

De politie in Breda heeft vannacht een 32-jarige man aangehouden na een wilde achtervolging. De klopjacht op de man duurde meer dan twee uur. Stadswijk Hoge Vucht werd daarbij door de politie hermetisch afgesloten. Volgens de politie heeft de man tijdens de achtervolging geschoten. Of hij gericht heeft geschoten op agenten, kan de woordvoerder niet zeggen.

De verdachte automobilist viel volgens de politie op omdat hij rond 23.00 uur met een ballon aan zijn mond aan het stuur zat. Toen agenten hem wilden controleren op het gebruik van lachgas, ging hij er met hoge snelheid vandoor, meldt Omroep Brabant.

Aanwijzingen vanuit politiehelikopter

Iets verderop bleek dat de man zich had vastgereden op een aantal paaltjes. Terwijl hij er rennend vandoor ging, zette de politie de wijk af. Vervolgens ontstond een grootscheepse zoektocht.

Op de grond speurden tientallen politiemensen met honden naar de man. Vanuit de lucht gaf een politiehelikopter aanwijzingen, Toen duidelijk was dat de man zich had verstopt bij een flatgebouw, hield een arrestatieteam in kogelwerende vesten hem aan. Dat was rond 01.00 uur.

De 32-jarige verdachte is een bekende van de politie, die ook al vaker in aanraking is geweest met justitie.

STER reclame