Simmons viert zijn wereldtitel bij de junioren in 2019 Getty Images

De Amerikaanse wielrenner Quinn Simmons is weer welkom bij zijn ploeg Trek-Segafredo. De 19-jarige renner werd begin oktober door zijn ploeg geschorst nadat hij op sociale media had laten blijken aanhanger te zijn van de Amerikaanse president Donald Trump.

De manier waarop hij dat deed, was volgens Trek-Segafredo ongepast. Simmons' uitlatingen waren een reactie op een Twitterbericht van de Nederlandse wielerjournaliste José Been.

Zwart handje

Been schreef na het eerste presidentiële debat tussen Trump en Joe Biden dat al haar volgers die op Trump zouden stemmen, konden vertrekken. Simmons schreef daarop 'bye' en voegde daar een plaatje van een zwaaiend zwart handje aan toe.

Dat plaatje leidde tot veel ophef, omdat veel van zijn volgers er een vorm van racisme in zagen. Na zijn tweet bevestigde Simmons dat hij inderdaad een 'Trumper' is, een aanhanger van de Amerikaanse president.

Simmons, die vorig jaar wereldkampioen bij de junioren werd, verontschuldigde zich eerder al voor zijn berichten en benadrukte dat de zwarte emoji niet racistisch was bedoeld.

Zijn schorsing is nu door Trek-Segafredo opgeheven.

STER reclame