Britse baanwielrenners EPA

De Britse wielerbond heeft de coach van de baansprinters ontslagen, nadat hij schuldig is bevonden aan ernstig wangedrag. Kevin Stewart maakte zich volgens de bond onder meer schuldig aan het versturen van 'ernstig ongepaste' berichten.

Stewart, die sinds zijn aanstelling in april 2019 onder meer werkte met zesvoudig olympisch kampioen Jason Kenny, was al meerdere keren gewaarschuwd voor zijn gedrag.

Excuses aangeboden

"Ik bied mijn excuses aan en realiseer me dat mijn gedrag mijn positie onhoudbaar heeft gemaakt", aldus Stewart, die is getrouwd met Robyn Stewart, een baanwielrenster uit Belfast die voor Ierland en Noord-Ierland uitkomt.

"Ons wielerteam heeft een duidelijke reeks aan regels en waarden", klinkt het bij de Britse bond. "We moeten elkaar erop aanspreken als we ons niet aan die gedragsregels houden."

Minder dan een jaar voor de Olympische Spelen moet Groot-Brittannië, een van de toonaangevende baanwielerlanden en een grote concurrent voor Nederland, dus op zoek naar een nieuwe coach voor de sprinters.

STER reclame