Calvin Stengs stapt met een mondkapje op uit de spelersbus van AZ ANP
Sport en corona

Van de profspelers in Nederland is een grote meerderheid (92 procent) tevreden of zeer tevreden over de manier waarop er bij hun club met het coronavirus wordt omgegaan. Dat blijkt uit een enquête van de spelersvakbond VVCS.

De clubs moeten zich houden aan een coronaprotocol van de KNVB. Twee derde van de voetballers zegt bekend te zijn met dat protocol en een derde dus niet.

Zorgen om (financiële) toekomst

De 350 respondenten zijn bijna allemaal bezorgd over hun (financiële) toekomst als de competitie opnieuw stopgezet zou worden. Die zorg komt tot uiting in het hoge percentage spelers (82 procent) dat meldt de competitie te willen uitspelen.

VVCS-voorzitter is blij met hoge deelname enquête

Een kleine meerderheid (54 procent) geeft aan niet bang te zijn zelf te worden besmet en 67 procent van de ondervraagden stelt in de huidige situatie ook zonder publiek prima te kunnen presteren.

Rondvraag NOS Sport

Ook de NOS deed afgelopen weekend een rondvraag langs de eredivisievelden over hoe de spelers het voetballen onder coronaomstandigheden ervaren.

Voetballers over omgaan met coronaregels? 'Ik kan moeilijk thuis werken'

"Twee keer per week testen is normaal geworden", zei Oussama Tannane van Vitesse. En Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis: "In wedstrijden kan het niet, maar verder probeer ik op safe te spelen."

"Je moet gewoon oppassen. Het is wel saai, want je kunt niet al te familie en vrienden meer zien", aldus Davy Klaassen van Ajax.

STER reclame