NOS Nieuws

Wekdienst 9/11: medailles voor honderden zorgmedewerkers • Uitspraak afsteekverbod

Goedemorgen! De rechtbank in Rotterdam doet uitspraak in het kortgeding over het afsteekverbod dat is aangespannen door een groep vuurwerkverkopers uit de stad en honderden zorgmedewerkers in ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere instellingen krijgen vanwege hun werk een onderscheiding.

Het weer: vanuit het zuiden klaart het op steeds meer plaatsen op. Alleen in het oosten en noorden is in eerste instantie meer bewolking aanwezig en valt lokaal een bui. Bij een zwakke zuidoostenwind wordt het vanmiddag 12 tot 17 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechtbank in Rotterdam doet uitspraak in het kortgeding dat is aangespannen door een groep vuurwerkverkopers uit de stad. De ondernemers vinden dat de gemeente veel te ver gaat met het afsteekverbod.
  • Honderden zorgmedewerkers in ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere instellingen krijgen vanwege hun werk een medaille. Het is een initiatief van een groep kunstenaars.
  • Vanavond begint ook weer het Sinterklaasjournaal. De eerste aflevering van het kinderprogramma wordt om 18.00 uur uitgezonden op NPO 3.
  • En het team van president Trump stapt volgens Trump vandaag naar de rechter om de verkiezingsuitslag aan te vechten.

Wat heb je gemist?

De Spaanse politie heeft een Nederlandse drugshandelaar opgepakt die werkte voor het Colombiaanse Calikartel. Volgens de Spaanse politie is de Nederlander van Colombiaanse afkomst en vertegenwoordigde hij het beruchte kartel in Europa.

Hij wordt verdacht van het op grote schaal witwassen van geld, waaronder 6 miljoen euro aan cryptovaluta. Bij zijn arrestatie zijn onder andere drie auto's, dure horloges en 85.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is gisteravond een zwarte neushoorn geboren. De bevalling was live te volgen via webcams. Het geslacht van het jong is nog niet bekend. De bevalling kwam op een bijzondere dag, de vader van het kalfje was dezelfde dag jarig.

Het is pas de derde keer dat er in een Nederlandse dierentuin een zwart neushoorntje geboren wordt. De babyneushoorn is nog niet in levende lijve te zien, want de dierentuinen zijn gesloten vanwege corona.

Maar wel hebben we deze beelden van het jonge neushoorntje:

Zwarte neushoorn geboren in Blijdorp

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl